Etiquette

Goede manieren en etiquette bij een teaparty

Als een sub aan een femdom-party deelneemt, zijn goede manieren van het grootste belang. Het begint bij kennismaken met andere femdomina's. Een sub houdt zich op de achtergrond en kan als hij hiertoe uitgenodigd wordt aan conversatie deelnemen. Wordt er aan tafel gegeten dan moet de sub volgens de regels kunnen tafeldekken en serveren.

Aanvullende regels bij een teaparty

De subs zorgen voor de bediening van hapjes en drankjes voor de dames.
De subs mogen zelf ook iets eten of drinken, maar de Dames gaan voor.
Elke Dame mag elke sub benaderen om een spel te spelen, de sub mag weigeren.
Afspraken met je eigen sub zijn toegestaan.
De subs zitten op de grond en niet meer op de bank of op een stoel.
De subs moeten zittend plassen.
Elke sub heeft een specialiteit, die niet geweigerd mag worden als een dame daar naar vraagt.
De sub is (spannend) gekleed of naakt volgens aanwijzingen van zijn dame.

Kennismaken

Mag ik even bij U komen zitten/ met U praten?
We kennen elkaar nog niet.
Wat is uw naam? mijn naam is Sander.
Prettig met U kennis te maken.
Wat leuk/prettig om u te ontmoeten.
Ik hoopte dat U zou komen.
Hoe gaat het met U?
Kan ik iets voor U doen? thee inschenken/ drankje halen.
Mag ik uw voeten/handen masseren/kussen?

Conversatie

Converseren = onderhoudend praten.
  • Belangstelling voor onze gesprekspartner tonen.
  • Luisteren wat zij te zeggen hebben.
  • Proberen er achter te komen wat hun gedachten zijn.
  • Voorkomen dat we anderen met onze gedachtenwereld, onze ervaringen wellicht vervelen.
  • Het gesprek gaande houden:
    Verheugde U zich ook zo op deze avond?
    Mag ik voor U een drankje halen?
    Wat staat die kleur U mooi!

Regels

  • Niet in de rede vallen.
  • Alleen in een vriendenrelatie iemand aanraken.
  • Vriendelijk blijven, ook als je het oneens bent.
  • Duidelijk spreken, niet fluisteren.
  • Geen politiek of godsdienst.
  • Het vrijblijvend houden.
  • Vriendelijk aangeven als je ook met iemand anders wil praten.
  • Geen ingewikkelde verhalen.

Tafel dekken

  • Place-mats of wit tafellaken met daaronder een molton.
  • 60cm ruimte per gast.
  • Borden 2cm van de tafelrand.
  • Met het bestek van buiten naar binnen werken.
  • Messen rechts, snijkant naar het bord.
  • Vorken links.
  • Soeplepel rechts en met holle kant naar boven.
  • Viscouvert (mes en vork) rechts tegen het bord, dan soeplepel en klein mes voor hors-d'oeuvre (salade).

Serveerregels

  • Met de rechterhand en langs de rechterzijde van de gast de borden en het glaswerk inzetten of uithalen.
  • Met rechterhand het bestek neerleggen, vorken links langs, messen en lepels rechts langs.
  • Het uitserveren van gerechten behoort aan de linkerzijde van de gast.