D/s visie van Ms. Rika

De onderdanige is dienstbaar aan zijn dominante partner... en wel voor haar plezier.
Zijn fantasie, behoeften, wensen, verlangens zijn geen prioriteit, maar wel zijn verlangen om te dienen. Echte onderdanigheid gaat niet over wat de dominante partner doet voor de onderdanige partner; het gaat er om wat de onderdanige doet voor zijn dominant.
De rol van de ware onderdanige is om het leven van zijn dominant gemakkelijker te maken.
De rol van de dominante partner is om richting en feedback te geven.
Zij verwacht van hem dat hij zijn kant van de overeenkomst uitvoert.

D/s als laag op de relatie
De eerste laag is een basis van een standaard (vanilla) relatie (foundation).
Boven deze fundering, het tweede niveau, dat is de D/s Dynamiek van de Power exchange.


Stappen voor de Submissive

Stap 1: Ken jezelf

Als je geen "True Submissive" bent en alleen in "scene-based-BDSM" geïnteresseerd bent,
wil je wellicht niet verder te lezen, want dat is tijdverspilling. Als je doel is om te dienen, ga dan verder met aandachtig lezen.

Stap 2: Vermijd de veelvoorkomende fouten

Het idee is dat wanneer hij zich aan haar onderwerpt, hij dat doet met haar unieke identiteit in gedachten en niet als rolmodel.

Stap 3: Begrijp uw partner

Ze heeft twee verlangens:
 1. Om jou gelukkig te zien.
 2. Om jouw verlangen naar haar te voelen.
Voldoe aan de behoeften van je dominante partner en toon je verlangen openlijk en vaak, dat is de basis. NIEUWSBERICHT: Ik ben getrouwd met mijn man omdat hij een man is... hij agressief in bed is... dat vind ik leuk. Hij wil mij en geniet van zijn verlangen. Moet ik dat opgeven, omdat ik nu "in charge" ben?Hallo jongens! Als ik een watje zou willen, zou ik zou ik daar voor gekozen hebben! Mijn man initieert vaak sex... het "power-exchange" verschil is dat ik beslis of hij succesvol is, en later beslis ik of hij klaar mag komen! Dat moet hij leren. Hij moet leren om te dienen.

Stap 4: Communiceer over verlangens

Je benadert jouw partner en communiceert over jouw verlangens:
 • Je hebt een sterke behoefte om haar te behagen en je zet haar behoeften boven die van jou.
 • Je zou nog meer in je relatie vervuld zijn als je haar mocht behandelen als een koningin.
Je zou veel waardering hebben als ze je zou helpen door:
 • Jou te helpen met anticiperen op haar behoeften.
 • Jou te helpen om te zeggen wanneer je hebt gefaald en het geven van een constructieve correctie; om herhalen van jouw fouten te voorkomen.
 • Het doen van aanbevelingen over hoe je haar leven makkelijker zou kunnen maken.
Het maakt verschil als jij in open communicatie jouw intentie's aangeeft. Ze moet begrijpen waarom je het doet. Niet alleen dat het je blij maakt om te zien dat zij blij wordt, maar dat streven naar haar geluk jou ook blij maakt. Toon haar hoe je naar haar verlangt en hoe gelukkig je bent iemand gevonden te hebben die zo ontvankelijk is.

Stap 5: Uitvoeren

 • Vecht met jezelf. Je moet je op haar behoeften richten: probeer daarop te anticiperen.
 • Richt je aandacht op haar geluk; overvoer haar met aandacht en verlangen. Denk altijd vanuit haar perspectief.
 • Vraag haar hoe je het doet.
 • Neem eventuele correcties in je hart op en zorg ervoor dat een tweede keer geen correctie nodig is.
 • Prijs jezelf als ze je vertelt dat je een taak naar behoren hebt volbracht en laat haar weten dat je ook blij bent dat ze blij is met jouw dienst.
Kijk nu eens naar wat er gebeurd is... plotseling, het enige criterium voor succes is of ze gelukkig is met jouw acties! Klinkt een beetje meer als submission, nietwaar?

Stap 6: Zelfdiscipline

Veel mannen hebben de neiging om hun partner te testen door zich te misdragen of niet goed te anticiperen. Dan wachten ze af om te zien hoe ze zal reageren. Dat heet "topping van onderen" als je haar in je fantasieën weet te manipuleren. Wees openlijk teleurgesteld in jezelf wanneer je faalt (wat zal gebeuren).

Overwegingen van de Dominant

 1. Als ik mij laat dienen, maak mijn leven dan gemakkelijker:
 2. Dingen die ik moeilijk vind: straffen, het geven van orders, argumenteren, luiheid, onbedachtzaamheid, pesten, zeuren en aandringen. Dit zijn dingen die te allen tijde vermeden moeten worden. Dingen waar ik voordeel aan heb: oplossen van belemmeringen, verminderen van werkdruk, meer aandacht, ridderlijkheid, eerbied, service en nederigheid. Deze dingen zouden dagelijks moeten voorkomen.
 3. Er is tijd om te plezieren en tijd om zelf plezier te hebben.
 4. Alleen actieve onderdanigheid, nooit passieve onderdanigheid.
 5. Creativiteit om "routines" te vinden.
 6. Ik ga akkoord met hulp bieden.

Basis intentie (Foundation)

De aspecten van elke gezonde relatie omvatten: het houden van, het geven, eerlijkheid, openheid, vertrouwen, verlangen, aandacht, toewijding en respect. Het is belangrijk te beseffen dat deze aspecten wederzijds zijn en beide partners dit van elkaar kunnen verwachten.

D/s intentie

Aspecten van D/s dynamiek zijn eenzijdig. De onderdanige committeert zich aan zijn partner.
Hij streeft ernaar om haar behoeften te voldoen, haar leven makkelijker te maken, en haar te behagen. Zijn partner, op zijn beurt, aanvaardt het aanbod, stemt in met het doel van zijn inspanningen, en verbindt zich ertoe om hem te helpen en leren haar tevreden te stellen. Merk op dat de kenmerken van de D/s dynamiek niet wederzijds zijn.

Regels

Voel je als dominant vrij om deel te nemen aan dingen die hij leuk vindt. Het is belangrijk onderscheid te maken in de speeltijd activiteiten en de onderwerping.
 1. Zij bepaalt of en wanneer zij met hem speelt.
 2. Dit spel is een geschenk wat je hem geeft en geen beloning.
 3. Zo'n geschenk mag niet verward worden met zijn service aan haar; het is uit de goedheid van haar hart.
 4. Na het spel is er weer de normale D/s verhouding.

Conclusies

Voor de man: het echte werk gaat beginnen. Bekijk wat haar echt gelukkig zal maken.
Jouw wensen en fetisjen kunnen jouw behoeften bevredigen, maar ze staan los van het dienen. Als je innerlijke behoefte een vrouw is te dienen, die je lief hebt, hoef je niet verder te kijken dan de andere kant van het bed om daar het object van je dromen te vinden.
Je zal er echter telkens voor moeten vechten om beelden van een fantasie dominatrix te scheiden van het dienen van jouw unieke partner! Blijf jezelf afvragen, "Wat kan ik voor haar doen?", hetgeen een diepe voldoening zal geven.