VR headset

Sinds kort levert Oculus een goedkope (350 euro) en goede VR headset de Oculus Quest 2. Het is een standalone headset met ingebouwde accu en zonder snoeren. Het overgrote aanbod is van games maar er zijn ook andere mooie VR programma's:


Quill theater, met talloze fantastische 3D 360 graden animaties. Je kunt in de bewegende animatie rondlopen en de objecten van alle kanten bekijken.
Youtube VR, met prachtige toeristische bestemmingen. Het zijn video's rondom naar keuze 180 of 360 graden en met of zonder 3D diepte. De camerapositie tijdens de opname is bepalend en je kunt dus niet rondlopen. Mooi is de opname van een drone met VR-camera die langs de rotsen van Petra in Jordaniƫ gaat. Of de mannequins van Prada die je Venetiƫ laten zien of een buikdanseres of je zit tussen de panda's!
Gravity Sketch, een ongelofelijk mooi 3D ontwerp programma met professionele mogelijkheden. Hieronder een foto van een kamer uit een soort slaven-tempel:En hier een foto van een figuur waar je met de VR-headset om heen kan lopen.
Email: sander2lagrand@gmail.com